söndag 20 juni 2010

Där satt den!3a igår i Herr Elit i Svenska Cupen.
På pallen!!!

Foto: Mikael Sageryd, SMS


Hur lyckades vi (Krille/SMS å ego) med det?
Ett i princip optimalt race enligt vår gameplan. Totalt hade vi 2 små bommar på MTB-O, annars inget annat. Kroppen höll ihop tillräckligt bra.

S1: Rogain. 12st kontroller i valfri ordning. De som inte hanns med blev till tilläggstid. Vi hade 90min på oss. Vi gick lite snabbare än plan, kom in på 80min med 27min straff. Vi kanske inte hade den bästa lösningen, men vi ville inte slita ut oss så pass tidigt i loppet och tog en längre vila innan den blev dags för omstart. Vi åt och drack rejält i pausen (10+15min).

Omstart med Slottssprint (S2). Vi tuggade på rejält, inga bommar. Känslan var att vi låg ungefär mitt i fältet.

S3: MTB/MTB-O; Tävlingens längsta sträcka. Vi (jag) gick på hårt i början, vi passerade omgående en hel del lag. Vid cp2 fick vi köra en snitslad slinga 2 varv. I stöket var jag något snabbare än Krille och försökte vila mina ben lite. Ett tag hade vi sällskap med 3 Herrlag, 1 Mixlag, 1 Damlag, plus ngra i Solo. Då drog vi inget utan bara hängde med.
När vi skulle in till ett äventyrsmoment (en typ av grottkrypning), tryckte vi till lite för att inte hamna i kön. Lyckat drag. Vi var först in och kunde bestämma tempot genom rören.

S4: Parallellsträcka. En sprang en OL-bana, den andra cyklade en snitslad MTB. Vi höll oss till grundplanen. Jag körde cyklingen. Resultatet på sträckan blev optimalt. Jag kom in, hann byta till löpprylar, pumpa i mig en GainoRec + Hammers å koffein, så kom Krille från OL:en. SÅ ut på banan igen. Här passerade vi och gick ifrån Eksjö, PulsGym 1 och 2, som vi tidigare hade tampats med på MTB-On. Skulle visa sig att det var det avgörande rycket. De verkade ganska slitna och det var Krille som hade kämpat ner dem på löpningen.

S5: Äventyrs-OL. Innehöll Gölbadning, repklättring, simning, vasslöpning, cp inne i en tågvagn. Inga bommar. Vi möte PulsGym 1 som hade tagit cp4 (isf cp1) precis innan oss, men de hade haft hjärnsläpp och tagit kontrollerna i felordning. Så hade de haft ordning på ordningen, så hade de varit 20min efter oss i spåret. De hade gjort en snabbare rogain och var ett hot. På sträckan sprang vi så fort som kropparna tillät utan att vi skulle krampa, detta var den sista löpningen!

S6: 1 mil paddling. Bara att tugga på. Krille var starkare i paddlingen. Jag låg på våg så mycket som det bara gick. Inga missöden. Vi visste inte hur vi låg till iom att rogainresultatet skulle vägas ihop med tiden på den andra "slingan". Det var ett rejält glapp framför och bakom oss. Vi möte Polarpuls, som låg runt 25min före. Senare möter vi Eksjö och PulsGym 2, och uppskattningsvis låg de 25-30min efter.

Väl i mål så var det oklart om vår placering, men vid prisutdelningen fick vi det bekräftat.

Från omstarten tappade vi 45min på täten, totalt 61min. Så ett mål kvarstår, sub 1.