söndag 15 augusti 2010

Race Rapport: Utmaningen, Karlstad

KMS är kända för att arrangera bra. Har kört ett antal tävlingar hos dem. Senast i våras, LGT. Ett typiskt inslag brukar vara vatten, iom att hela Karlstad omgärdas av just vatten. Sen finns alltid det där lilla extra som ska utmanas oss, tänja på våra gränser.

Denna gång skulle det vara en djupdykning efter ljusstavar (ca 3m).

Foto: Karlstad Multisport


PRE
För att kunna bli bästa KAare så visste vi att nyckeln låg i paddelmomentet. Iom att det var första sträckan så behövde vi skapa en STOR lucka och sedan försvara den gentemot HV&PA. Polarpuls utgick vi ifrån att vi inte skulle matcha. Så planen var att gå ut hårt och sedan köra för det så långt det gick. Dessutom fanns två lag till som vi behövde ha lite lucka till; PulsGym å Eksjö.

S1 Paddling-OL-Paddling
Vi tryckte till direkt och tog starten. Ville undvika att ha allt för många lag som kunde nyttja vår våg. Polarpuls å vi var loss efter 1a kontrollen. Paddlingen funkade bra tills det blev motströms. Jag orkade inte hålla uppe tempot och vi fick släppa någon minut till PP. Ut på OL-slingan körde vi på. Inga större krokar. Vi kom ifatt PP till 5e och tog 6e före dem. Precis innan bytet blev det mer väglöpa och PP får en liten lucka på oss. I den avslutande paddlingen orkar inte jag. Jag kämpade men hitta inget flyt. Som tur var, så var det inte så långt...
När vi springer ifrån upptaget påväg till TC ser jag KA på väg in... vi har en lucka på 3-4min. För lite. De har gjort ett bra jobb.

S2 MTBO-SimO-MTBO
Vi försöker pumpa på direkt. Tycker inte att mina ben svarar riktigt. Det har regnat en hel del sista tiden i Värmland, innebär hala rötter och berghällar plus en del gjyttja. Väljer att köra med hög kadens isf tunga växlar.
Vid 2a kontrollen kommer PP upp bakom oss, de har bommet 1a. På väg till 5e tappar vi ögonkontakten med dem, de är starkare än oss. Jag gör ett lite sämre vägval ut på Sörmon. (Helt gudomligt att cykla där). Det blir en svada barnförbjudna ord, dock så tappar vi inte så mycket. Precis innan det är dags för SimO så får vi snitslad sträcka. Vi får inget super flyt, kämpar å sliter, lyfter å puttar.
När vi kommer in till SimO:n så ser vi PP, och precis när vi ska kliva i vattnet kommer KA. De har plockat in en hel del på oss.
Hela simmomentet blev lite status quo. Alla vara lika starka (eller dåliga), å ingen hade problem med dykmomentet (tyckte det var svårt att se stavarna, fick känna sig lite fram).
Tillbaka mot TC småstrulade jag lite i orientering, stressbommar.
Vi ligger 2,5min efter PP vid växlingen.

Nu följer 3 "kortare" sträckor. Det är dags att börja spurta...

S3 Trailrun

Snitslad skogslöpning. Innehöll blöthål, gungfly, branter (upp å ner), fina berghällar osv.
Full blåsbälg från min sida. I de blöta sektionerna gick jag på rött. Vi kämpade.
Tyvärr blev vi halvvägs omsprungna av KA. Vi tappar även mot de övriga lag. Vi växlar in 6,5min efter PP å 2,5min efter KA.

S4 MTB

Snitslad MTB. Iaf nästan. En kontroll ut å en hem. Nu får jag hjärnsläpp. Tyckte jag såg starten på denna sträcka under S2, så jag kör på minne, kommer till slut på min blunder... Vi tappar ytterliggare 3min...
Vi söker efter ett flyt i cyklingen. Jag börjar få lite små kramper i olika små muskler. Lyckas hålla dem schack. Krille får pumpa först å jag rullar efter. Berghällarna börjar torka upp men är lite vanskliga.
In till växlingen har vi tappat en hel del; 14min e PP, 8min e KA.

S5 StadsOL med vattenlek

På väg ut på sträckan möter vi PulsGym... Vi vet att de är duktiga löpare. Nu måste vi gå på för vad vi har. Strular lite direkt vid 1a kontrollen. 2an går bra. Vid 3an sitter kontrollen uppe på ett gympasalsrep, det strular för oss. Till slut får Krille i stämpeln. PulsGym syns inte ännu. 4an, 5an går bra (om vi bortser från alla kramper). Vi väljer att göra en kort simning (tjänade enligt uppgift 20sek på det). Krille ser PulsGym på väg in mot 5an när vi kommer upp ur vattnet. Det är tajt nu. Vi trycker på för vad vi kan till nästsista. Simning från Sandgrundsudden över Klarälvens västsidan plus spurt är det som kvarstår. När vi bottnar och börjar gå mot sista kontrollen ser vi att PulsGym har 2/3-delar kvar av simmet. Bara ingen kramp mot målet så fixar vi det här...
Det går vägen!

Post

3a, 18min efter PolarPuls och 9min efter KA.
Jag (vi) har fixat ett av mina stora mål; Sub1 (under 1 timme efter segrarna i en Svenska Cup tävling). Det känns riktigt bra!
Vi har fått känna på hur det är att tampas i toppen med allt vad den stressen innebär. Vi behöver nog bli lite mer coola...

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul läsning. Grattis!
/Håkan L