söndag 27 mars 2011

Ursvik Ultra (2)

Nöjd med min insats. Kunde med rådande situation inte presterat bättre. För att kapa tiden, så kanske ett långsammare första varv. Men man vill ju försöka hänga med. SMS-Tommy drev upp tempot i slutet av första varvet, då bestämde jag mig för att köra enligt min strategi istället.

Underlaget bestod av 80% Is eller hårdpackad snö. Min skor (Inov8 ORC340) biter inte riktigt på blank is, men funkar bra på hårdpackad snö, trots att de har nubbar. Så jag letade frostkanter hela tiden. Mest optimala skovalet hade varit ett par OLskor med framdämpning (tror inte det finns sådana).
Min farhåga med hårda underlaget var min vader skulle paja tidigt. Nu blev det baksida lår som krånglade först, alla ggr som man halkade till.
Kläder var också en issue. Hur mkt skulle man ha på sig, kompressionsstrumpor eller våtsockor etc. Jag fick till klädvalet, frös kanske lite vid ngt tillfälle, men blev inte överhettad.

Banan var knixig med ett par rejäla stigningar vid 4km å 7km, så strategin var att efter 7k-skylten på sista varvet öka. Jag delade upp loppet per varv och målet var att klar 1.30h per varv. Första å andra varvet lyckades jag med det, in på sista varvet hade jag ett lite längre stopp då jag dumpade pannlampan, så jag fick jaga på varje kilometer. Det tappet lyckades jag aldrig ta igen... varvtider 1.24, 1.31, 1.32

Fick en kort svacka på varv 2, men den fixade jag ganska snabbt, känns bra! Ökade som planerat på sista varvet. Sprang om en hel del folk i 75k-klassen sista kilometerna. Mina muskelsammadragningar duggade tätt på slutet (typ kramp som jag kan häva i "farten"). SMS-Tommy stod "parkerad" i en uppförsbacke vid 11k-skylten...

Fixade mitt mål, under 4.30h. Placeringen ovvidkommande egentligen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobbat!! Du fixade din satta måltid galant!
Det finns allt lite ultra i dig också :-)

//Anna.

Anonym sa...

bra jobbet!