tisdag 21 december 2010

Skogstriathlon!

Åååå vad kul de blir med Skogstriatlon... *ironi*
Nya byråkratiska regler har precis presenterats från Svenska Cupen kommittén.
Inte blir jag sugen på att tävla precis.
http://ombergmultisport.se/files/Multisportcupen_2011.pdf
Alla tävlingar kommer att konvergera mot triathlon.
Nu finns det t o m krav på hur varmt det ska vara i vattnet. Mattor när man ska i å ur vattnet. BA!

Nu när man har byråkratiserat sporten så blir jag lite förvånad att man inte vågar lyfta in Cykelförbundets byråkratiska riktlinjer med avseende på hur pilning/snitsling ska genomföras...

Min 2x2m i växlingsfålla med en tävlingstid på 4h... Dessutom får jag ha support, OM supporten har en supportbricka... Det blir till att optimera F1-byten. Mat/vätskestrategi? Glöm det. Behövs knappast inte längre.

Nä, nu får vi hoppas att det blir många "svart" tävlingar som vågar bryta mot det byråkratiska upplägget. Gärna 24-48h osupportade. Och helt plötsligt så blev tävlingar så som AIM Challenge VÄLDIGT exotiska.

OM det blir ngra cup tävlingar 2011 för min del, så får det bli i träningssyfte för att jaga upp tempot inför längre tävlingar.
TRIST!

2 kommentarer:

Björn sa...

Hmmm, men det här är ju bara en tävlingsform av miljoner multisportalternativ. 5 tävlingar på 5 helger av 52. Inte ens 10% av tävlingarna (5% om man räknar med 2 dagar per helg). Övriga 47 är det bara att ösa på med annat. :-)
Personligen kör jag hellre detta än är ensam tävlande, som i Hjo. Det känns ju j-vligt sexigt att starta, åka ner till min moster på Bågvägen, fika och snacka för att komma tillbaka till maxtiden och kamma hem en resväska i pris. :-)

Birath sa...

Jo... för å inte bli ensam, så måste ju tävlingen bli attraktiv också. Eller vill du vinna enkla segrar, mot lättmjölkslag?

Sen köper jag helt ditt resonemang med att det (förhoppningsvis) kommer finnas en massa roliga tävlingar. DÅ kan det ju faktiskt vara kul att köra en cuptävling som variation.