söndag 28 mars 2010

Långträning #2/2010

Ytterliggare ett roligt pass avslutat.
Vi startade på fredagkväll vid 8-tiden. Fick vänta in en kille som hade problem med Östgötatrafiken (de tillåter fortfarande inte att man tar med cykel på pendeln, så SJ fick till slut bistå. FY PÅ ER ÖSTGÖTATRAFIKEN).

11st var vi som löpte iväg hemifrån mig med sikte på 10 toppar. Nu kryddad med knädjup snö. Det rullade på, för mig i ett perfekt förbränningstempo med en och annan pulshöjning.
Två äventyrsmoment hittade vi. Trappan upp till Jakobsdal och Tintomaras trappa, nu som isgata. Trappan fick vi köra baklänges nerför, lät firande. Glada tillrop hördes i klungan.

Efter styvt 3h så var det dags för byte. Som vanligt när KA gör sina byten, så tar det tid. Ca 30min senare äntrar 7st sina järnhästar. Plus 2st som styrde kosan mot Lkpg. Vintern har varit bra, mycke snö och kyla. Har inneburit att det är inte så många mil i vår cykelrumpor. 3 korta stopp behövs för att skona de ädla delarna. Rundan på 70-75km klaras av på 3.15h.
Alla avviker efter denna aktivitet.

Jag tar å sover 3h innan jag möter upp 2 nya killar kl 0800 vid Herstaberg.

Paddling står på programmet. Vi är nyfikna på hur snabbt issmältningen har gått, så vi följer iskanten bort till sulfatfabriken vid Loddby. Jag estimerar till att det är 1-15.km kvar tills det går att paddla runt hela Händelö. Vi fortsätter paddla upp till Strömsholmen. Nu i soldis. Totalt 15km ungefär 1:50h.

Kvar nu på långträningen står reptrick å fika. Ingen är intresserad av något av dessa, så jag tar en hemmafika istället, kaffe å ostbågar :)
Inget wienerbröd den här gången.

Inga kommentarer: