onsdag 31 december 2008

Gott nytt år!

Snart nytt år. Förhoppningsvis med en massa nya roliga utmaningar.
Det finns en hel del planerat. Därmed inte sagt att alla kommer att genomföras.
Efter min skada sommaren 2007 så vet jag att det kan snabbt växla mellan att vara i form till att vara justerad för resten av säsongen.

Jag ser fram emot en ny säsong med många roliga (och även ett par kämpiga) träningspass.
Så Gott nytt år och väl mött i tränings/tävlingsmarkerna...

onsdag 24 december 2008

torsdag 18 december 2008

ADAC igen...

Grattis O2/Sweco till 16e platsen!

Återigen har en reality-såpa tagit slut.

tisdag 16 december 2008

Avbräck

Tyvärr så är ytterliggare (troligtvis) än av våra klubbmedlemmar på skadelistan.
Inte kul. Förhoppningsvis hinner han operera knät (igen) asap. Tyvärr vet man ju aldrig hur snabba de är inom sjukvården. Så vi inom laget måste börja jobba på att hitta en eventuell ersättare.

Lite politik: Borde man inte kunna göra som i andra tvisteärenden? Att deponera sin skatt hos länsstyrelsen tills det att jag som medborgare anser att kommun/landsting/stat generar den s k välfärden? (Välfärd har för mig blivit en luddig definition på korruption/nepotism/egen vinning) .
De pengar som man pyntar in via skattsedeln de måste trollas bort på vägen ut till kliniker, ortopeder och rehabcentran.

Å så lite sport: Tyvärr är ADACs hemsida inte så väl uppdaterad med resulat. Däremot via gps-trackern så har Sweco gått i mål på den 107km långa ökenvandringen. När det är summerat och uträtt så tror jag att de kommer vara placerade kring en 15e plats

söndag 14 december 2008

Rejält långpass

Idag blev det obanad löpning (kontrollplock) runt omkring Jakobsdalsberget. Klockade in på drygt 3h. Det blir intressanta utförslöpning när det ligger 5cm blötsnö. Mina Icebugs börjar sakna bugs... och det märks.
Förhoppningsvis så håller de skorna hela vintern.

SWECO ligger efter den här dagen på 17e. Nu har de klarat av det jag tror är lagets akilles, 88km paddling.

lördag 13 december 2008

Snöcykling

Kan var riktigt kul och spännande att cykla i snö. Idag har jag fått öva på att köra i smala bilspår och i 15cm snöiga stigar. Ett dåligt vägval gjorde att jag till slut tvingades att köra "offroad".

O2 och SWECO går fortfarande bra i Abu-Dhabi (14/36, och de är inte tippade topp-20). Riktigt roligt att följa. Hoppas de kan hänga i, och undvika missöden. Om så, då kommer de att passera några lag. Fortsättning följer...

fredag 12 december 2008

ADAC...

..har börjat.
Kiwis leder e Section A. O2 med SWECO ligger 14e ca 20min efter. Riktigt bra start.

Jag har tyvärr fått stå över några pass. Drog en magmuskel vid klättringen senast (klättring ÄR farligt). Behandling och vila har gjort att idag känns det bättre och ska testa att cykla imorgon, i snön. Det blir kul!

tisdag 9 december 2008

Ny paddeljacka

...kom idag med posten.

När det ska investeras i prylar numer så försöker jag tänka efter om det går att skaffa det begagnat istället. Både med hänsyn till plånbok och resursutnyttjande (politiskt ställningstagande).

Är själv inte så bra på att sälja av prylar (ännu)...

Klassiskt långpass

I söndags blev det ett klassiskt långpass löpning.
2 timmar i bra tempo, det känns som förr i tiden... Dessutom stämmer det in med att jag "inte" klarar av tempot.

När jag som junior/ung senior sysslade med orientering var scenariot likadant. Frånsprungen på träning. Det finns dock något inom mig som gör att jag kan ta ut lite extra på tävling. De som sprang ifrån mig på träning fick ofta stryk på tävling av mig. Jag har någon dold procent som jag inte vet var den kommer ifrån.

fredag 5 december 2008

Egenskapad reality-såpa

Adventure Racing kommer aldrig att bli en bra direktsänd TV-sport.
Kanske hade sporten möjligheterna när dygns-reality-såporna hade sin storhetstid, men vem vill egentligen sitta och titta på ett lag dygnet runt i flera dagar...
Jo, okej, jag erkänner, JAG. Nu har jag löst det mha internet och googlemaps (eller motsvarande) och att lagen i en tävling utrustas med GPS-tracking.

En av de roligaste tävlingarna i år var Explore Sweden, där vi även hade en representant med från KA (gör det ännu roligare). Han är kanonduktig på MTB-O, och att följa hans (och lagets) vägval var riktigt spännande... Lyckades t o m få fler i min omgivning att bli engagerade (bl a min äldsta dotter)

Det gick riktigt bra för dem där, så de är kvalificerade för Abu Dhabi Adventure Challenge som bästa amatörlag.

Så snart är det dags... Vässa bredbandet, slå på trackingen, läsa http://www.sleepmonsters.com/ och http://www.abudhabi-adventure.com/, titta på bilder, och dröma sig bort... "Tänk om jag var där. Tänk om jag var så bra. Men vilken cool lösning... etc"

Det brukar bli en rejäl boost för motivationen. Och det behövs verkligen just nu, postsjuk (det gick pissdåligt på styrkepasset igår) och grå, grå, grå, grå...

torsdag 4 december 2008

Sociala aktiviteter

Det är kul att klättra. Framförallt gillar jag topprep och led.
Har inte förstått bouldring... förrens igår.
Då beblandade vi oss med ett nybörjargäng... det blev socialt, och därmed roligt. Alla hjälptes åt och peppade varandra att försöka lösa problemen. Så nu förstår jag varför bouldring är kul, sen att jag inte behärskar eller har styrkan för det... vem vet, ngn gång kanske jag har det.

tisdag 2 december 2008

0

Kan det vara som så att jag har "snuvat" min 3veckors på ett par dagar?
Idag är jag dock sliten, men jag känner mig inte sjuk, bara lite sådär postförkyld.

Igår körde jag ett lunchpass. En pånyttfödd snabb kille dök upp. Kul.
8k löpning blev det. De sprang ifrån mig i den ända uppförsbacken på rundan...

Idag blir det nog vila... eller kanske några minuter på trainern...