fredag 5 december 2008

Egenskapad reality-såpa

Adventure Racing kommer aldrig att bli en bra direktsänd TV-sport.
Kanske hade sporten möjligheterna när dygns-reality-såporna hade sin storhetstid, men vem vill egentligen sitta och titta på ett lag dygnet runt i flera dagar...
Jo, okej, jag erkänner, JAG. Nu har jag löst det mha internet och googlemaps (eller motsvarande) och att lagen i en tävling utrustas med GPS-tracking.

En av de roligaste tävlingarna i år var Explore Sweden, där vi även hade en representant med från KA (gör det ännu roligare). Han är kanonduktig på MTB-O, och att följa hans (och lagets) vägval var riktigt spännande... Lyckades t o m få fler i min omgivning att bli engagerade (bl a min äldsta dotter)

Det gick riktigt bra för dem där, så de är kvalificerade för Abu Dhabi Adventure Challenge som bästa amatörlag.

Så snart är det dags... Vässa bredbandet, slå på trackingen, läsa http://www.sleepmonsters.com/ och http://www.abudhabi-adventure.com/, titta på bilder, och dröma sig bort... "Tänk om jag var där. Tänk om jag var så bra. Men vilken cool lösning... etc"

Det brukar bli en rejäl boost för motivationen. Och det behövs verkligen just nu, postsjuk (det gick pissdåligt på styrkepasset igår) och grå, grå, grå, grå...