söndag 23 september 2012

SprintSM Multisport

Tänkte börja med en "bortförklaring". 3,5v förkylning som har pendlat fram å tillbaka. Å jag har inte gjort saken bättre med att INTE vila. Hela tiden trott att "nu är jag nog frisk", kört på ett par dagar, å sen har det blivit värre igen. Nu inför SM bestämde jag mig för att INTE träna ngt helgen innan, så skiten skulle gå ur kroppen. Det lyckades. Däremot fick jag inga tempopass löpning, som helt klart hade behövts, innan racet.

Själva tävlingen?
Jo, det var kul att vara på banan igen. Fajtas med kompisar/konkurrenter (å inga lokala förmågor), och denna gång inte samma hänsynslöshet som jag upplevde i Hjo.
Paddelstart på vattnet. Ett sanslöst tempo och skvalp. Nu hade Stockholm Multisport (SMS) gjort det smarta med att inte ha stämplingar under paddlingen. Peter N å jag var dock riktigt dåliga på att fixa rundingsmärkena och tappade massor där. Vi var 4min efter på första sträckan , runt 10 plats.
Ut på MTB-O. Vi klippte ett par lag direkt. Tyvärr förlita vi oss på framförvarande lag och gjorde en 2min bom till första kontrollen. Vi bomdade vidare, å jag sket fullständigt i vad övriga lag gjorde utan gick helt enligt eget huvud fortsättningsvis. Vid nästsista kontrollen möter vi täten... Om, om, om,... så hade vi cyklat ifatt dem. Här var vi knappt 3min efter, å avancerat till en 5e plats.
Tyvärr var nästa sträcka löpning. Vi lajta bort snodden... ett jätte taktiskt misstag. Vi tappade mer än 1min/km i ren löpning. Så det var bara att släppa om lite lag å addera på 4min till.
Ut på en MTB-O till. Började med en uppförsbacke. Jag känner av både den ena å andra muskeln i benen, dock rätt typ av smärta (ej kramp). Ett felaktigt vägval (+1min), å strulade till det på slutet(+1min till). Ytterliggare 4min tappade.
Paddling, går ut som 7a, växlar in som 8a, plus 6min till. Har missat den "nya" tekniken med hur rundmärken ska attackeras.
Å så till katastrofen, den avslutade löpning. Till första kontrollen är det en simning. Funkar bra, blir lite yr efter pga kylan i vattnet, men hela kroppen "hyperventilerar" efter detta. Ett par dåliga vägval, å så springer jag alldeles för långsamt. Lite kul på slutet när det blir lite fajtå micro vägval, dock hade jag inte ngt att sätta emot i den avslutade spurten.
10a 26min efter.