lördag 25 april 2009

Fin väder!

Då ska man cykla.
Tog nya plastcykeln på en rejäl tur. Rekade spårval inför nästa veckas hårda solorace, Ultimata Kolmården. Banan börjar torka upp, tyvärr har en del skogsmaskiner valt att köra sönder en stigar, så det kommer trots allt bli lite jävligt. O2 har ändå mildrat banan ngt.

På vägen hem blev det årets första snake-spot, huggormarna har vaknat...

tisdag 21 april 2009

Cykling... typ

Tisdag: 10mil, 3.5h, Racer
Onsdag: 10mil, 3.5h, Racer
Lördag: 4.5h MTB
Söndag: 3.5h MTB
Måndag: 2.5h MTB
Jo, totalt 17.5h cykel på en vecka... undra om jag har hunnit träna ifatt cyklingen nu :)

söndag 19 april 2009

Råvarubranchen...

De senaste åren har jag noterat att just råvaror har varit ett hett område att investera i.
Har själv gått in i branchen och placerar stora summor på kolfiber, titan och aluminium.
Inom textilindustrin bidrar jag till ett uppsving för gore-tex och lycra.

Sista två dagarna har varit helt kanon. Just investeringarna i kolifiber som numer är en hoj. Har jag kört 6-7timmar med i helgen OCH i skogen. Min nu snart helt läkta vad har inte protesterat. Jag kommer ge den ett par dagar till innan jag ger mig ut och lufsar.

Helt underbart att "krossa" i skogen...
För er som ska vara med på Ultimata Kolmården, så har jag stödsnitslat första biten av cyklingen, alltså E2. Om vädret blir samma som ifjol, så blir det ett lättare och roligare ben... dock inte enkelt :)

söndag 12 april 2009

"Helvetet i Norr..."

...köping.

Idag en kort cykelrunda där xc-mankan och jag jagade pavésträckor dagen till ära.

Nu är det bara en timme kvar till sändningen börjar på Eurosport :)

lördag 11 april 2009

Paris - Roubaix

Imorgon 1400 på Eurosport smäller det!
Det var några år sedan Bäckis vann... men det är nog höjdpunkten inom svensk cykelsport.
Idag körde jag mitt eget "helvetet i norr", fram å tebaka i Åby på den lilla pavésträckan där.
Hoppas på riktigt skitväder imorgon, och sedan kommer Arenbergskogen :), strax innan börjar loppet... positionering för att slippa kraschen, den kommer alltid.
http://www.letour.fr/2008/PRX/COURSE/us/le_parcours.html

Bygget är klart



Har haft ramknak på min "gamla" cykel, så nu under skadeperioden har jag byggt två cyklar (en klar, en saknar injustering och en bakbroms). Har kört med återvinningsprincipen, alltså plockat av så mycket som mjöjligt från den gamla cykeln. Nytt blev ram, sadelstolpe, stolpklämma, framväxel och flaskhållare. Trodde jag skulle lyckas få en sub 10 cykel, men iom att jag är en stor kille så drar jag stora grejer. Cykeln vägde in på 10.3kg med flaskhållare. Behöver alltså lighta 3hg till... Ibland är det riktigt roligt att få hålla på mecka med händerna, speciellt om det inte är påtvingat. Nu återstår att se om den är något fartmonster i skogen. Lvg premiären är gjord, kunde inte låta bli... det blev 8km på väldigt lätta växlar.

torsdag 9 april 2009

SMÄLL...

På slutet av lördagens långpass fick jag känningar i nedre delen av högervad. Inte de vanliga kramperna eller muskelsammandragningar som jag fajtas med. Det här var en ny typ av smärta. Dagen innan hade jag och en lagkompis varit med och tävlat i Svartnatta (nattorientering), hade rejäla känningar i vaderna efter det och valde därför att knapra en del Voltaren under lördagen. Jag tror det var den bidragande orsaken till mina skadeproblem. När jag glad ihågen, men sliten, skulle ta ett lugnt löppass i måndags, så kom jag bara 2min sedan isade till... Det var bara att avbryta linka tillbaka och påbörja rehaben. Jag tror det är en liten bristning.

Humöret är ändå ganska positivt, trots skadan. Delar av banan till NM är släppt, så nu börjar prylförberedelserna, och jag kan ju trots allt paddla och hoppas kunna iaf cykla ngt pass i påsk.
Igår tog jag tillfället att bada 2-3 ggr i havet (ofrivilligt). Inteferns av vågor. Men vilken känns egentligen kallast, nollgradigt vatten eller femgradigt? Är det inte lika j-vla kallt båda? Så varför vänta 2månader med att paddla vågor?

måndag 6 april 2009

Paddling längs iskant...

...i solsken och tillsammans med träningskamrater. Vilken lördag! Bara att njuta...