tisdag 31 mars 2009

Motvind :)

Cykelpendlade idag. Första gången jag har gjort det till ett jobb (iaf vad jag kan komma ihåg). Kan ju beropå avståndet till mina tidigare arbetsplatser också har varit längre än 40km. Min cykeldator visade att jag har 49.6km till jobbet.
Kändes bra att inleda dagen med lite motvind och +3grader, SMHI har lovat sol i eftermiddag och jag kan hoppas att inte vinden vänder :)

måndag 30 mars 2009

Surfskipremiär!

Träningsläger i helgen. Eller tanken var att jag inte skulle vara med. Familjen hade en massa andra planer, men inställda events skapade möjligheter. Stod endast över en träning.

Det som var extra kul var att få sitta i Surfskin och paddla en timme. Känslan att kraften ger båten fart i varje paddeltag var riktigt skön. I plastbaljan känns det mesta som motstånd, motstånd, motstånd... Vi fick lite vågor, och jag insåg att paddla motvåg inte är några problem, däremot medvåg. Blir att öva mer på att surfa... och det låter ju tråkigt :)

Söndagens cykelpass bjöd på en riktigt fin utsikt från Kolmårdens Vildmarkshotell in över Bråviken, som hade plattvatten, endast några små rippel lite här och där... Insåg att det där vill jag paddla i...

torsdag 26 mars 2009

Need for speed...

En av mina lunchjoggskamrater har siktet inställt på Sthlm marathon.
Han kör Salkais träningsprogram, och givetvis lättlurad som jag är så kör jag (och de andra) ihop med honom. Dock finns ett litet aber, jag har ett väldigt litet spann just nu. Alltså maxhastighet och komforthastighet ligger väldigt nära varandra. Så min kompis sa åt mig efter passet igår att köra korta intervaller, så det blev att söka upp Linköpings löparbana. Bana 2 var snö å isfri å sen köra 2hundringar... Men det är bra trist och ger inte särskilt myckt stimulans för psyket. Jag hade iaf tur med vädret. Gjorde inga bra tider så det blir att besöka löparbanan nåra gånger till...

tisdag 24 mars 2009

Bitter

Det blev bara skit med Kittelresan.
Bore har spelat Kittel ett spratt.
När jag vaknade i bussen på fredagen var det plusgrader och regn. Snön var som nougat.
Till lördagen frös det på... Isgata i 2 dagar. Anja kanske hade gillat de rättvisa förhållanden som rådde, men inte jag...
Tror tyvärr för Kittel att resten av säsongen är förlorad pga det kompakta tillstånd som råder; risk för laviner vid dump. Jag är dock ingen expert på området hur snökristaller kan bildas, ombildas, skiktningar etc.
Så det blev smolk som avslutade årets skidsäsong.

Så nu ser jag fram mot cykel/paddlingssäsongen...

onsdag 18 mars 2009

Ett projekt fixat...

Läs leden. Gå igenom alla move. Strategi. Andas. Samla dig. KÖR!!!
Å så satt den!
Skön känsla i kroppen när man kan fokusera sätta ihop allt och så lyckas genomföra det. Tillfredsställelse.

Nu börjar våren komma också, men lite skidsäsong och offpist blir det i helgen i Kittel.
Det blir kul.

söndag 15 mars 2009

Kolmårdssvin...

...3st, och de vägrade att flytta på sig. Jag var inte så säker i min manlighet. Försökte att ropa, hojta och klappa i händerna, men dessa svin ville inte flytta sig från min löpa. Det var bara att vända på klacken innan en eventuell misshandel kanske blivit resulatet, med mig som offer.

Borde skrivit ett inlägg om lördagens pass också...
Då visade jag brist på civilkurage.
Jag borde ha ringt polisen...
Var ute å paddlade i Bråviken/Motala ström, när jag passerar ngt som ser ut som ett skrotupplag. Ser rök och det sticker i ögon och hals. Någon våreldar gummi och plast!
Ett klart miljöbrott!
Fler dofter kommer även lite längre fram mot hamnen. För er som varit på besök i ett ölbryggeri, precis så doftade där, malt... Helt okej doft, iom att man vet resultatet :)
Kanske inte precis den doft man vill ha på ett träningspass.

torsdag 12 mars 2009

Nu är jag knäpp...

När vi hade träningshelg senast så cyklade jag på en sjö...
Nu i söndags lyckades jag trycka in ett paddelpass. Har haft span på en brygga ganska länge, som räcker ut till öppet vatten. Så hopp ner i xc-mankans plastbalja och så börjar det snöa utav bara den...
Varför gör jag allt mot elementen?

En sak har jag insett, TEA (www.multisport.org) har alltid de åren jag har varit med haft skitväder. Så alla tillfällen med "dåligt" väder är mental träning.

Dessutom börjar nu de mentala förbredelserna inför säsongen.
Gäller att jobba igenom loppen innan och vara förbered på att man inte är förbered på vad som kommer att hända.

onsdag 4 mars 2009

Vilse :)

Igår på min lunchjogg hade jag planerat att körar 45min obanat. Har varit med ett gäng som kör en skogsrunda. Jag har sprungit den EN gång, men visst borde jag hitta... Efter just 45min så känner jag inte igen mig... Hmm, undra var jag är... Äh, bara att köra på i en riktning, fram kommer man alltid... YES! Det var länge sedan jag var helt lost. Det är en häftig känsla, främst för en orienterare som jag som alltid ska ha kontroll på var jag är!

Det löste sig. Rundan blev 1.15h istället och musklerna rejält uppmjukade från måndagens lite mer tempofyllda pass.

tisdag 3 mars 2009

Första löppasset på...

...en och halv vecka. Har haft en hals som krånglat, så jag har fått ta det lite lugnt.
Igår på lunchen körde jag en runda på runt 1h. Ganska hyggligt tempo, men det är lite tudelat. Tycker att det borde gå snabbare, men iom krånglet så hade det kunnat gå ännu långsammare.

Å så till veckans I-landsproblem.
De bygger om jobbets motionscentral, så jag har ingen tillgång till styrketräning. Alltså är jag hänvisad till löpning. Dessutom så går ryktet att motionscyklarna ska bantas från 12 till 3st...
Det kommer bli svårt att få tillgång till dem. På det utrymmet som frigörs ska de trycka in 3 spakmobiler (Crosstrainers?). Seriöst, vem använder sådana? Tramsiga redskap...